200720_KFPlanning_049-min

Controle over uw toekomst met persoonlijke financiële planning

Een goed financieel plan maken jouw doelen bereikbaar

Wat een financial planner doet voor jou

Een goede financial planner bestudeert jouw volledige financiële situatie. De planner vraagt naar je financiële positie en wat jouw financiële doelstellingen zijn in het leven. Alleen dan kan een goed totaalbeeld ontstaan. Vaak is dat een complex geheel van zaken als fiscaliteit, verzekeringen, huwelijksvermogensrecht en nalatenschappen. Het onderzoek is dus veelomvattend en wordt daarom in verschillende fasen uitgevoerd.

Eerst kennismaken

Vaak zoeken mensen contact met een financial planner omdat ze daarvoor een specifieke aanleiding hebben. Bij Kamer Financial planning is een kennismakingsgesprek altijd gratis en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens onze kennismaking luisteren we naar jouw aanleiding voor het gesprek en we bespreken jouw persoonlijke situatie, wensen en doelen. Zo krijgen wij een goede indruk van kansen en eventuele knelpunten.

Vervolgens leggen wij uit hoe wij werken, wat we voor jou kunnen doen en welke kosten daaraan verbonden zijn. Naar aanleiding van het gesprek zetten wij onze werkzaamheden uiteen in een schriftelijke offerte. Wij gaan pas aan de betaalde werkzaamheden beginnen als jij je comfortabel voelt bij ons voorstel en de tarieven die daarbij horen. Zo komen we nooit voor verrassingen te staan.

Dan inventariseren

In vaktermen noemen we de volgende fase de "nul"fase. Hierin verzamelen we gegevens over jouw inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden in de breedste zin van het woord. Ook gaan we dieper in op jouw huidige persoonlijke situatie zoals je werk, woning, gezinssituatie, verzekeringen voorzieningen etc. Vervolgens bepalen we jouw wensen en doelen voor het leven. Zo komen we tot een persoonlijk totaalbeeld.

Een goede analyse is het halve werk

Als we al jouw persoonlijke financiële informatie in kaart hebben gebracht gaan we analyseren. We bekijken bijvoorbeeld hoe jouw inkomsten zich verhouden tot de uitgaven, zowel nu als in de toekomst. Is er voldoende inkomen en/of vermogen om jouw doelstellingen te halen. Daarbij houden we rekening met onverwachte situaties zoals een scheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en plotseling overlijden. En zo niet, wat zijn dan jouw belangrijkste doelstellingen en welke maatregelen moeten worden genomen om die te behalen. We kijken ook naar heel praktische zaken. Bijvoorbeeld: ondersteunt de huwelijkse staat het testament of de wettelijke verdeling, is de overerving goed geregeld, ben je voldoende verzekerd of juist oververzekerd, is je hypotheek niet te hoog etc.

Uit de analyse zal blijken of er knelpunten zijn of zaken die aandacht nodig hebben. Een financieel planner belicht de zaken vanuit verschillende invalshoeken en geeft advies welke oplossingen er zijn voor eventuele problemen.

Actie

Nadat we alle bovenstaande stadia hebben doorlopen maken wij van alle financiële ingrediënten in jouw leven een gebalanceerd geheel. Dat geheel wordt uiteengezet in jouw persoonlijke financiële plan.

Je kunt nu zelf actie ondernemen. Met dit financiële plan kan je naar de specialisten gaan die jij nodig hebt om de daad bij het woord te voegen. Maar je kunt die werkzaamheden ook uit handen geven aan Kamer Financial planning. Wij kunnen je niet alleen begeleiden in de gesprekken met financiële partijen, maar wij zijn ook jouw spreekbuis tijdens dat proces. Bij Kamer Financial planning bijvoorbeeld, beschikken wij over alle vergunningen, vereisten en expertise om de beste resultaten voor jouw te realiseren.

Ogen op de bal

Als al je financiële zaken op orde zijn gebracht en je contracten zijn afgesloten of aangepast is het verstandig om een jaarlijkse check te doen samen met je financiële planner. Zo kun je bijtijds anticiperen op veranderende levensomstandigheden.

Kortom

Zekerheid van financiële zaken geeft rust in je leven. Een goed doordacht financieel plan zorgt ervoor dat je altijd weet waar je aan toe bent en bereidt je goed voor op een comfortabele toekomst. Zo kun je me een gerust hart de financiële toekomst tegemoetzien.

 

 

 

Ik heb een financial planner nodig

Bel mij / afspraak
Bereken uw box 3 belasting
Nieuws over financial planning

Veel gestelde vragen

Maak een afspraak met een financial planner.

Call Now Button